You're on the prod environment.

Hoe is de energienota opgebouwd? We leggen het graag uit!

De energieprijs bestaat uit drie onderdelen: levering, belastingen en netbeheerkosten. De grafiek hieronder geeft de opbouw van de energieprijs weer.

Opbouw prijzen

Levering

Voor de levering van elektriciteit en gas betaalt u per eenheid: elektriciteit per kilowattuur (kWh) en gas per kubieke meter (m³). Daarnaast betaalt u vastrecht. Dit is een vast bedrag dat u maandelijks betaalt ongeacht het energieverbruik.

Netbeheerkosten

Uw netbeheerder brengt netbeheerkosten in rekening voor het beheer van het energienetwerk. Deze kosten worden door de overheid bepaald en door de energieleverancier aan u doorberekend. Wie uw netbeheerder is, is regiogebonden.

Energiebelasting

Energiebelasting, opslag duurzame energie en btw vormen samen ongeveer een derde van uw energierekening. Deze belastingen worden vastgesteld door de overheid met als doel een lager energieverbruik te stimuleren en de productie van duurzame energie te subsidiëren. De energiebelasting wordt geheven over het verbruik. Hoe meer u verbruikt, hoe meer u betaalt aan belastingen.

Hier komt onze stroom vandaan

NLE biedt 100% groene energie aan. Maar misschien vraag je je nu af waar die energie dan vandaan komt. We zijn er graag transparant over. In onderstaand stroometiket, zie je precies hoe onze energie vorig jaar is opgewekt. En ook waar het vandaan komt.

Stroometiket NLE 2021

Windenergie Biomassa Waterkracht Zonne-energie

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2021 werd al onze energie opgewekt in Nederland of andere Europese landen. 41,72% van onze energie werd opgewekt door windmolens. In Nederland (22%), maar ook bijvoorbeeld Italië (59%) en Spanje (13%). De overige energie is afkomstig van biomassa (33,60%), water (24,49%) en zon (0,19%).

NLE, onderdeel van de Nuts Groep

NLE maakt samen met Budget Energie onderdeel uit van de Nuts Groep. Gezamenlijk hebben ze natuurlijk ook een stroometiket. Ook de stroom van Budget Energie was volledig groen. De energie die voor beide bedrijven werd opgewekt is samen voor 81,92% afkomstig van wind. Ook werd er energie opgewekt uit waterkracht (7,6%), biomassa (10,43%) en een klein beetje was afkomstig van de zon (0,06%).

Stroometiket NLE 2020

Waterkracht Windenergie Biomassa Zonne-energie Overig

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2020 werd al onze energie opgewekt in Nederland of andere Europese landen. Energie uit waterkracht komt voornamelijk uit Noorwegen (35%), Italië (22%) en Spanje (25%). Onze energie uit biomassa komt voor het overgrote deel uit Frankrijk (98%). Onze zonne-energie is volledig opgewekt in Nederland.

NLE, onderdeel van de Nuts Groep

NLE maakt samen met Budget Energie onderdeel uit van de Nuts Groep. Gezamenlijk hebben ze natuurlijk ook een stroometiket. Ook deze stroom was samen 100% groen: 21,66% energie uit waterkracht, 76,74% windenergie, 1,42% uit biomassa, 0,03% zonne-energie en 0,15% overig.

Stroometiket NLE 2019

Waterkracht Windenergie

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2019 werd 39% van alle windenergie opgewekt door Italiaanse windmolens, 19% door Spaanse, 11% in zowel Denemarken als Noorwegen en 8% in Nederland. De overige energie werd opgewekt in andere Europese landen. Van onze waterkrachtenergie komt het overgrote deel (68%) uit Spanje en 24% uit Italië. Ook hierbij geldt dat de overige energie is opgewekt in andere Europese landen.

Wilt u klant worden?

Vraag dan nu een offerte aan. Kom erbij!

Aanvragen