You're on the prod environment.

Hoe is de energienota opgebouwd? We leggen het graag uit!

Good to know

De energieprijs bestaat uit drie onderdelen: levering, belastingen en netbeheerkosten. De grafiek hieronder geeft de opbouw van de energieprijs weer.

Opbouw prijzen

Levering

Voor de levering van elektriciteit en gas betaalt u per eenheid: elektriciteit per kilowattuur (kWh) en gas per kubieke meter (m³). Daarnaast betaalt u vastrecht. Dit is een vast bedrag dat u maandelijks betaalt ongeacht het energieverbruik.

Energiebelasting

Energiebelasting, opslag duurzame energie en btw vormen samen ongeveer een derde van uw energierekening. Deze belastingen worden vastgesteld door de overheid met als doel een lager energieverbruik te stimuleren en de productie van duurzame energie te subsidiëren. De energiebelasting wordt geheven over het verbruik. Hoe meer u verbruikt, hoe meer u betaalt aan belastingen.

Netbeheerkosten

Uw netbeheerder brengt netbeheerkosten in rekening voor het beheer van het energienetwerk. Deze kosten worden door de overheid bepaald en door de energieleverancier aan u doorberekend. Wie uw netbeheerder is, is regiogebonden.

Stroometiket van 2019

Waterkracht Windenergie

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2019 werd 39% van alle windenergie opgewekt door Italiaanse windmolens, 19% door Spaanse, 11% in zowel Denemarken als Noorwegen en 8% in Nederland. De overige energie werd opgewekt in andere Europese landen. Van onze waterkrachtenergie komt het overgrote deel (68%) uit Spanje en 24% uit Italië. Ook hierbij geldt dat de overige energie is opgewekt in andere Europese landen.

NLE Zakelijk

Wat betekent dat voor u?

  • Geen gedoe
  • Geen kleine lettertjes
  • Knetterscherpe tarieven
  • Persoonlijk contact